Installatie Nederlands Openluchtmuseum

Koningin Beatrix verrichte de officiële opening van de 'Amsterdamse Westerstraat' in het Nederlands Openluchtmuseum. Hierin is een aantal 'krotwoningen' opgenomen waarvoor NMTrix de 3D visualisatie van het interieur verzorgde.

Twee hoge panden uit de Jordaan verbergen de restanten van drie arbeiderswoningen. De nauwe Pottenbakkersgang tussen de twee voorhuizen leidt naar deze achterbuurt. Van de vele sloppen die de Jordaan rijk was, is dit het laatst overgebleven exemplaar. De krotten in het Nederlands Openluchtmuseum tonen het leven in de Jordaan door de eeuwen heen. 

De krotwoningen (anno 1720) zijn herbouwd zoals ze in 2001 zijn aangetroffen. Met videoprojecties komen de woonomstandigheden van de bewoners tot leven. 

Visualisatie voor installatie 'Krotwoningen' Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

De opstelling is bedacht door De Museumstudio, dat vernieuwende interactieve installaties, tentoonstellingsconcepten, websites en audiovisuele elementen voor musea bedenkt, ontwikkelt en produceert. NMTrix werd benaderd om de 3D visualisatie te verzorgen waarmee de interieurs uit verschillende tijdperken in de woningen wordt geprojecteerd.

Overweegt u ook een projectie of animatie in te zetten voor uw visualisatie? Neem dan contact met ons op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder