SP - Online Games

Voor campagnes van de SP maakten wij diverse online games, gebaseerd op animatie. In 'Operatie Grote Schoonmaak' nam de speler het op tegen Jan-Peter Balkenende, Mark Rutte, Alexander Pechtold en Geert Wilders. Voor de campagne tegen privatisering van energiebedrijven werd 'Grijp de Graaiers' ontwikkeld.

Animatie voor games SP viral Facebook game Treinrovers

Als onderdeel van de succesvolle verkiezingscampagne van 2010 wilde de SP een vrolijk spel inzetten dat vanaf hun website gespeeld kon worden. Wij ontwikkelden een online game waarbij de speler kan strijden voor standpunten die de SP belangrijk vindt: het behoud van de AOW, het tegenhouden van de JSF en het bewaken van publiek geld. Tenslotte moet het Binnenhof worden veroverd. 

Het spel werd op het Schouwburgplein in Rotterdam gelanceerd. Lijsttrekker Emile Roemer kwam daar ook langs en was erg enthousiast. “De videogame is geweldig. Ik heb het zelf met plezier gespeeld. Complimenten!” 

Het spel is te spelen op www.operatiegroteschoonmaak.nl

In Grijp de Graaiers, een protest tegen de verkoop van publieke bedrijven, moesten spelers voorkomen dat graaiers er met zakken publiek geld vandoor gingen. Dit spel was geïntegreerd in de website van de SP.

Het spel Treinrovers ondersteunde acties rond de OV-kaart voor MBO-studenten.

Zie ook: ‘Politieke games goed voor politieke betrokkenheid’ (Vakblad Communicatie)

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw reclame- of communicatie-campagne? Neem dan contact op, want wij bespreken graag uw wensen en onze mogelijkheden.

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder