DialysisXS - Levende bloedvaten voor hemodialyse

Bij hemodialyse is toegang tot de bloedbaan van de patiënt nodig om het bloed naar de kunstnier te transporteren, en weer terug naar het lichaam. Er wordt veelal gebruik gemaakt van bloedvaten in de onderarm. Omdat een nierpatiënt meestal 3 tot 4 keer per week een dialysebehandeling moet ondergaan, raken de bloedvaten beschadigd. Op den duur zijn dan geen geschikte bloedvaten meer aanwezig. Er wordt nu geprobeerd met behulp van weefseltechnologie nieuwe, lichaamseigen bloedvaten te maken, die bijdragen aan betere vaattoegangswegen voor hemodialyse. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke afweerreactie van het lichaam tegen een plastic buisje dat direct onder de huid wordt geplaatst. Het weefsel om dit buisje heen bestaat grotendeels uit bouwstoffen die ook nodig zijn voor de vorming van normale bloedvaten. Door dit buisje na een tijdje te verwijderen en het achterblijvende weefsel in de bloedbaan aan te brengen, zal het weefsel zich ontwikkelen tot een nieuw bloedvat dat dienst kan doen als vaattoegangsweg.

In het BioMedical Materials programma werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

3d animatie, medisch animatie, BMM project, Biomedical Materials, nieren, kidney, dialyse, dialyses, blood, bloed, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder