LUST - MicroRNA tegen hartfalen

In het BioMedical Materials programma  zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er wordt gewerkt aan nieuwe materialen die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

Er zijn nog niet veel methodes om patiënten na een hartaanval echt goed te helpen, en ze zijn uiterst kostbaar. En als het getroffen gebied in het hart erg groot is, wordt de kans dat het hart zijn functie gaandeweg steeds slechter zal uitoefenen veel groter. Het LUST-project is gebaseerd op de recente ontdekking van heel kleine stukjes RNA, die biologische processen in cellen en organen kunnen sturen. Deze microRNAs, die qua chemische structuur vergelijkbaar zijn met ons DNA, zouden kunnen worden ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe hartfalen therapieën. In dit project worden nieuwe microRNAs gezocht die kunnen helpen de hartfunctie te verbeteren en het herstel na een hartaanval te versnellen. Daarnaast willen we dragerstoffen ontwikkelen om microRNAs precies daar waar nodig af te geven om de kans op vervelende bijwerkingen te verkleinen.

3d animatie, medisch animatie, Superdices, BMM project, Biomedical Materials, hart, heart, vascular, cardio, blood, bloedvaten, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder