Superdices - Slimme coatings activeren cellen

In het BioMedical Materials programma werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

Een hartinfarct is het gevolg van een vernauwing van de kransslagader die normaal gesproken de hartspier van zuurstof voorziet. De meest gebruikte manier om acute problemen te behandelen en te voorkomenis dotteren. Tegenwoordig wordt tijdens het dotteren ook een stent ingebracht. Dit biedt enig soelaas voor de kortere termijn, maar een groot probleem blijft dat de stent in direct contact is met het bloed. Dat kan bloedstolsels veroorzaken, met ernstige complicaties tot gevolg. Het Superdices-onderzoeksproject wil dit voorkomen door slimme, zogenaamde supramoleculaire materialen in te zetten. Hiermee kan actief worden ingegrepen om de aanhechting en groei van de benodigde cellen te stimuleren. Op deze wijze groeit de vaatwand over het metaal heen, en is het bloed niet langer rechtstreeks in contact met het metaal.

3d animatie, medisch animatie, BMM project, Biomedical Materials, hart, heart, vascular, cardio, blood, bloedvaten, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder