CellBeads - Duurzame eiwitafgifte door ingepakte cellen

In het BioMedical Materials programma werken zo'n 400 toponderzoekers samen met ruim 50 leidende kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsorganisaties aan een reeks onderzoeksprojecten. Er worden nieuwe materialen ontwikkeld die het welbevinden van patiënten verbeteren en maatschappelijke en economische waarde hebben. NMTrix maakte voor elk project een 3D animatie.

Er worden op dit moment diverse stamceltherapieën gebruikt om na een hartaanval de hartspieren te herstellen. De kweek van stamcellen vergt echter erg veel tijd, terwijl het juist extreem belangrijk is de stamcellen direct na het infarct toe te dienen. Ook is men er nog niet goed in geslaagd een manier te bedenken om de stamcellen voor een langere periode precies daar hun werk te laten doen waar ze het hardst nodig zijn. In dit onderzoek wordt een innovatieve technologie ontwikkeld die gebruik maakt van geprogrammeerde stamcellen die leven in minuscule bolletjes van 0,1 mm, zogeheten Cellbeads. Deze Cellbeads worden via de bloedvaten in de aangetaste hartspier gebracht. Bij deze vorm van toediening blijven de stamcellen op de gewenste plek. De gebruikte stamcellen geven een aantal ontstekingsremmende eiwitten af die een heilzaam effect hebben op de zieke hartspier. Het grote voordeel van deze nieuwe benadering is de directe toepasbaarheid; cellen hoeven niet eerst geïsoleerd of gekweekt te worden.

3d animatie, medisch animatie, Cellbeads, BMM project, Biomedical Materials, hart, heart, vascular, cardio, blood, bloedvaten, NMTrix

(Bron: http://www.bmm-program.nl)

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder