Lange rijen voor reis met Tijdmachine

Honderden kinderen hebben zaterdag 13 september een tijdreis gemaakt in het Huys van Aagje. In de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar was een installatie ingericht waarvoor NMTrix een virtual reality beleving ontwikkelde. Het was zo een succes dat bezoekers er een wachttijd van drie kwartier voor over hadden.

Foto: Kaasfabriek / Fab Lab

(Foto: FabLab regio Alkmaar)

In het kader van de Open Monumentendag was ook de Grote Kerk in het hart van Alkmaar opengesteld. Iedereen vanaf 8 jaar kon mee op een unieke 3D-trip door de tijd in de tijdmachine. NMTrix produceerde een Oculus Rift-beleving waarmee de bezoekers de route volgden van de oude paardentram van Alkmaar. De tijdreizigers kwamen door diverse 3D-omgevingen uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.

De tijdreis is een technisch hoogstandje met een Oculus Rift, een gamebril die de drager in een 3D-omgeving plaatst. Wethouder Anjo van de Ven opende het Huys van Aagje, een ‘pop-up installatie’ die zaterdag midden in de kerk was geplaatst, en was erg enthousiast: “De tijdmachine verbindt verleden met heden. De vele monumenten geven Alkmaar haar unieke identiteit en dat geven we graag op een leuke manier door aan de volgende generatie.”

De tijdmachine bleek een van de populairste attractie op deze monumentendag: bezoekers hadden een wachttijd van 45 minuten over voor de 3D-ervaring.

 

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder