Hoe medische animatie levens kan redden

De patiëntenvereniging NSvG voor Stembandlozen, Behandeling Begrepen en NMTrix hebben een animatie ontwikkeld waarmee patiënten in geval van nood hulpverleners kunnen wijzen op de juiste manier van beademen en verzorgen. Veel hulpverleners hebben deze specifieke kennis niet.Als iemand beademd moet worden, gebeurt dat normaal gesproken via de neus en mond. Bij mensen met een halsstoma is dat zinloos. Veel zorgverleners weten dit niet. Dat kan fatale gevolgen hebben.

De animatie is ontwikkeld na alarmerende signalen van patiënten. Mevrouw van der Zanden maakte mee dat het bijna verkeerd ging: “Een ambulance-verpleegkundige plaatste een mondkapje over de neus en mond van mijn man. Gelukkig kon ik net op tijd voorkomen dat hij de maag van mijn man zou opblazen. Op mijn aanwijzingen is het mondkapje toen over de stoma in de hals geplaatst en kon de zuurstof de longen binnenstromen.”

Hulpverleners kunnen nu zien hoe het wél moet. Mevrouw van der Zanden is erg enthousiast over de animatie: “Echt knap, ik vind 'm keigoed!'

Wilt u meer weten over medische animaties? Mail of bel Olchert Vels van Behandeling Begrepen, hij komt graag langs voor een oriënterend gesprek: olchert@behandelingbegrepen.nl of 06 17 44 97 55.

 

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder