De Tumblies - Serie

De Tumblies zijn kleurige karakters die bestaan uit losse op elkaar gestapelde schijven en zich daardoor lenen voor grappige fysieke actie. De verhalen zijn komisch, dynamisch en sluiten aan bij de belevingswereld van peuters.

Ramon Verberne, Joris Oprins en Marieke Blaauw bedachten het concept. Aanvankelijk overwoog il Luster Producties om voor de serie stop-motion animatie te gebruiken, maar uiteindelijk werd voor 3d animatie te gekozen. Voor de uitvoering werd vervolgens NMTrix ingeschakeld.

NMTrix bouwde de karakters en animeerde 78 afleveringen van 90 seconden, die zijn geschreven door Ramon Verberne, Arnoud Rijken en Michiel Snijders. De serie is geregisseerd door Patrick Raats.

De Tumblies werd geselecteerd voor de competitie van het internationale filmfestival van Annecy, de competitie van het International Childrens Film Festival in Toronto en het Holland Animation Film Festival. Onlangs werd de reeks genomineerd voor de Prix Jeunesse, de belangrijkste internationale prijs voor jeugdtelevisie.

Inmiddels zijn de avonturen van onze vrienden ook op DVD verschenen. Ook werden er een Tumblies ‘doe-magazine’ en i.s.m. met IJsfontein een iPadgame ontwikkeld. Op de site van KRO Kindertijd kunnen mini-games gespeeld worden en op Tumblies.nl zijn kleurplaten te downloaden. 

Wilt u ook een eigen serie, film of andere animatie laten maken, of heeft u vragen over uw wensen of onze mogelijkheden? Neem dan vooral contact op!

Share:

NMTrix Animation Studios
Scharlo 49
1815 CN Alkmaar
tel.: +31 72 540 98 03
info@nmtrix.com


Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Nieuwe publiekstrekker Slagharen: Gold Rush

Themapark Slagharen heeft een nieuwe topattractie: Gold Rush. Lees verder